Αρχική Σελίδα

Μοντέλο σταθμού
Ο σταθμός είναι μοντέλο Davis Wireless Vantage Pro2™ with 24-Hour Fan Aspirated Radiation Shield, Product 6312ov
Θέση Σταθμού
Bρίσκεται στη Δροσιά Αττικής, σε υψόμετρο εδάφους περίπου 375 μέτρα.Είναι εγκατεστημένος σε ταράτσα πολυκατοικίας, περίπου 11,5 μέτρα πάνω από το έδαφος και 1,7 μέτρα πάνω από τις πλάκες της ταράτσας.
Γεωγραφικές Συντεταγμένες Σταθμού:
Πλάτος: 38,1164 - Μήκος: 23,8612

Προβολή Μεγαλύτερου Χάρτη

Φωτογραφία του σταθμού



ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

- 17 Σεπτεμβρίου 2020: Αντικατάσταση ανεμομέτρου

- 1 Οκτωβρίου 2018: Καλιμπράρισμα βροχομέτρου με τη βοήθεια αναλογικών βροχομέτρων

- Ιανουάριος 2018: Φαίνεται ότι οι μετρήσεις του βροχομέτρου υστερούν τους τελευταίους μήνες, κυρίως από το φθινόπωρο του 2017, μέχρι και σήμερα

- Μάρτιος 2017: Εξαιτίας προβλήματος στον πυκνωτή του του ISS η μπάταρία αποφορτίζεται με συχνότητα περίπου μια φορά το μήνα

- Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016: Αντικατάσταση Μπαταριών Ανεμιστήρα Κλωβού

- Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015: Αντικατάσταση Καπακιού ISS λόγω φθοράς του φωτοβολταϊκού στοιχείου

- Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011: Αλλαγή επαναφορτιζομένων μπαταριών ανεμιστήρα κλωβού

- Παρασκευή 8 Απριλίου 2011: Από σήμερα 12:45 ο σταθμός λειτουργεί με νέο μοντούλ αισθητήρων θερμοκρασίας- υγρασίας.

- Παρασκευή 1 Απριλίου 2011: Δυστυχώς το "κιτ" αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας έχει για άλλη μια φορά πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη μεταδίδονται καθόλου δεδομένα θερμοκρασίας και υγρασίας. Έχει εδώ και μέρες παραγγελθεί καινούργιο κι αναμένεται κάποια στιγμή να φτάσει η παραγγελία. Αντικαταστάθηκε η μπαταρία της εξωτερικής μονάδας ISS με καινούργια. Επίσης οι μπαταρίες του ανεμιστήρα του κλωβού φαίνεται ότι έχουν χάσει αρκετά τη δυνατότητα επαναφόρτισής τους με αποτέλεσμα το φωτοβολταϊκό να μη μπορεί να τις φορτίσει επαρκώς όταν ο καιρός δεν είναι ηλιόλουστος για μέρες. Προγραμματίστηκε η αντικατάστασή τους μέσα στον επόμενο μήνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά εμποδίζοντας την υπερθέρμανση του κλωβού και επομένως κάποιο σφάλμα στη μέτρηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας.

- Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011: Καλιμπράρισμα βαρομέτρου σύμφωνα με την εργοστασιακή του ρύθμιση. Οι σημερινές ενδείξεις του βαρομέτρου ήταν απαράδεκτα χαμηλές μετά το χτεσινό καλιμπράρισμα.

- Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011: Καλιμπράρισμα βαρομέτρου σύμφωνα με το χάρτη επιφανειακής πιέσεως GFS

TIP για το Weatherlink

Weatherlink: Πως αλλάζω τη μορφή της ώρας στο πρόγραμμα από 12ωρη σε 24ωρη;

Η μορφή που προβάλλεται η ώρα στο Weatherlink είναι ίδια με αυτή που έχουμε στα windows δηλαδή δε γίνεται στα windows να έχουμε την προεπιλεγμένη μορφή του τύπου "05:30μμ" και να προσπαθούμε να εμφανίσουμε στο Weatherlink "17:30". Για να αλλάξει η ώρα προβολής των δεδομένων στο Weatherlink και κατά συνέπεια στις εικόνες που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο εκτελώ τα παρακάτω βήματα:

α) Αλλάζω την ώρα των windows σε 24ωρη μορφή (εφ' όσον η έκδοση των windows το επιτρέπει): Πηγαίνω στον πίνακα ελέγχου των windows, μπαίνω στις "τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας" και πατώ "προσαρμογή αυτής της μορφής". Εκεί, στην καρτέλα "ώρα", επιλέγω μορφή HH:mm:ss και μετά πατώ "ΟΚ".

β) Κλείνω και ξανανοίγω το Weatherlink. Πρέπει τώρα να δείχνει και αυτό 24ωρη μορφή της ώρας.

Γίνεται επίσης και η κονσόλα του DAVIS να δείχνει 24ωρη μορφή. Η διαδικασία αναφέρεται στο εγχειρίδιο της κονσόλας. Κατ' αρχήν η κονσόλα πρέπει να τεθεί σε "Setup Mode". Τότε, όταν έρθει η σειρά της ρύθμισης της ώρας επιλέγω πρώτα είτε τη ρύθμιση ώρας είτε τη ρύθμιση λεπτού με τα βελάκια της κονσόλας και ύστερα πατώ "2nd" και αμέσως μετά "UNITS". Αυτό αλλάζει τη μορφή από 12ωρη σε 24ωρη και αντίστροφα.

Αρχική Σελίδα